memory busy bag

Memory busy bag – spelletjes voor onderweg

Binnenkort gaan wij op vakantie met de auto. Het zal een lange rit worden voor de meiden. Hoe kun je je kids gedurende een lange autorit bezighouden?

Na een tijdje te surfen op Pinterest vonden wij busy bags voor onderweg. Een ideale oplossing voor ondewerg! Busy bags zijn kleine zakjes (of doosjes) met leuke kleine spelletjes, die handig zijn voor onderweg. Je hebt er heel veel varianten in. Onze meiden zijn gek op spelletjes spelen, daarom hebben wij een memory busy bag gemaakt. Dat wordt leuk samen spelen onderweg!

Het maken van een memory busy bag is een leuk klusje om samen met je kleuter te doen. Wij hebben het op een regenachtige middag gemaakt. Samen knutselen is wel zo gezellig!

memory busy bag  memory busy bag  memory busy bag

Hoe maak je een Memory busy bag?

  • Koop een aantal kleuren vilt;
  • Pak een stukje vilt als achtergrond kleur. Emma koos voor grijs bij ons;
  • Knip hier een aantal vierkante stukken uit (wij haalden 6 stukken uit een stuk vilt). Je kunt eventueel een kartelschaar hiervoor gebruiken. Je kunt zoveel vierkante stukken knippen als nodig is;
  • Knip van de andere kleuren diverse vormpjes uit. Ook hier koos Emma weer de kleuren uit;
  • Plak de vormpjes op de vierkante blokjes;
  • Doe het memory spel in een zakje of een doosje;
  • Klaar is de memory busy bag!

Veel speel plezier!

Wij hebben in de auto een tafeltje waar de meiden aan kunnen spelen, maar heb je dat niet? Dan kun je via bol.com een Snack en Play tray bestellen. Ideaal voor in de auto. Met dit auto speeltafeltje hoeft je kind zich onderweg nooit meer te vervelen! Het tafeltje heeft opstaande randjes, zodat eten of speelgoed op het tafelblad blijft liggen. Ideaal om spelletjes op te spelen! Het speeltafeltje is ook te gebruiken in de buggy en in trein, bus of vliegtuig.

snack en play tray

Op een rustige reis met veel creativiteit voor de kinderen!

Ben je op zoek naar meer spelletjes voor onderweg? Wij hebben meer tips voor spelletjes voor onderweg op een rijtje gezet.

Dit is ook leuk om te lezen!

Pin on PinterestShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *